Po raz pierwszy w długiej historii ŚDS im. Anny w Izdebkach, uczestnicy postanowili mierzyć swoje chochle, łyżki i widelce, przygotowując z inicjatywy Samorządu Uczestników ŚDS swoje ulubione potrawy.
W prezentacji dań brało udział 5 zespołów 3 i 4-osobowych. Wśród dań znalazły się na stole: naleśniki z serem i musem jabłkowym, frytki bajerowskie, pierogi ze szpinakiem, żurek z kiełbasą i groch z kapustą.
Zwycięsko z tej konkurencyjnej i konkursowej parady na talerzach wyszedł zespół w składzie: Ewa Dąbrowska, Zuzia Karnas i Madzia Baran, który wykonał naleśniki z serem i musem jabłkowym.
Konkurs trwał od 26 września do 30 września b.r. i wzięło w nim udział 16 uczestników. Pozostali kibicowali umiejętnościom kulinarnym swoich koleżanek i kolegów oraz degustowali potrawy, aby na końcu oddać głos na tę ich zdaniem najlepszą.
Zwycięzcy otrzymali nagrodę główną, pozostali uczestnicy nagrody pocieszenia.
Konkurs cieszył się dużym zainteresowaniem uczestników, więc pewno trzeba będzie go powtórzyć za rok.
Przewodniczący Samorządu Uczestników
Jan Organ
[Not a valid template]