Wielkanoc-tradycje i zwyczaje polskie

Powiększ obraz

Już po raz kolejny uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy im. Anny w Izdebkach przygotowali w ramach treningu kulinarnego Śniadanie Wielkanocne.

Wszyscy bardzo zaangażowani się w przygotowania, wybierali potrawy wzorując się na tych, które przygotowują w rodzinnym domu. Sami podzielili się obowiązkami, jedni pomagali przygotować potrawy a były to: barszcz biały z kiełbasą i jajkiem, sałatka z chrzanem i wędliną oraz babka cytrynowa, natomiast inni nakrywali i dekorowali odświętnie stoły, przy których wszyscy zasiedli do wielkanocnego śniadania.

Uczestnicy przygotowali także prezentację dotyczącą tradycji wielkanocnych oraz znaczenia potraw i ozdób przygotowywanych w polskich domach w okresie przedświątecznym.

Dzień ten minął w przyjemnej i uroczystej atmosferze.

R. Fal

 

[Not a valid template]